Kroniek van een ongewone vriendschap Gewetenloos image2 image3 image1

Een leven vol afwisseling

familiefoto Ik ben geboren te Antwerpen in 1947, als derde dochter in een gezin van zes. Ik volgde op school een economische richting. Toen ik veertien werd, verhuisden mijn ouders naar Duitsland. Dat bracht me voor het eerst in het buitenland, en later op kot in Hasselt waar ik mijn studies voortzette. Helaas werd ik zwaar ziek en er volgde een periode van hospitalisaties en operaties.  

Toen ik trouwde verhuisde ik terug naar Antwerpen. Tijdens de zwangerschap van mijn zoon, Pieter, verbleef ik bijna een jaar in het ziekenhuis en onderging nadien opnieuw een aantal operaties. Toen ik eindelijk hersteld was, werkte ik in Luik, Hasselt en later terug in Antwerpen. Intussen was ik professioneel beland in de onroerend goed sector, die me later de inspiratie zou bezorgen voor de “Ellen De Ridder” verhalen.

dsc007190

In 1987 schakelde ik over naar het Internationaal onderwijs en tot in 2004 gaf ik les in twee internationale scholen in Antwerpen. Ook dat was een boeiende tijd en mijn jeugdboek, ‘Het Laatste Millennium’, is geïnspireerd op een toneelstuk dat ik in het Engels schreef voor mijn studenten. Want toneel was mijn hobby tot ik ermee ophield toen ik begon te schrijven. Ik heb onder meer geacteerd en geregisseerd in Aken, Hoeselt, Genk, Hasselt, Zoersel en Antwerpen.

Mijn man Guido is professioneel regisseur en acteur op rust. Hij speelde trouwens mee in mijn Tv-reeks de Makelaar en vertolkte de rol van Robert De Ridder, de vader van Ellen.

salto jannes1

Guido verbetert in eerste instantie alles wat ik schrijf en steunt me honderd procent in mijn ambities als auteur. Gelukkig, want zonder die steun en aanmoediging zou ik als auteur niet staan waar ik nu sta. Guido en ik genieten we met volle teugen van alles wat Blankenberge ons biedt. En wanneer we op reis gaan is dat meestal naar Italië waar we jaren geleden al verliefd op werden.

Mijn zoon Pieter is getrouwd met Veerle. Hij is piloot bij Emirates Airlines in Dubai, waar hij dus ook met zijn gezin woont. Veerle is logopediste en een schitterende moeder voor onze twee kleinzonen, Jannes en Ruben. Het zijn sportieve en verstandige jongeren met een groot hart en aandacht voor anderen. We zien ze te weinig maar zijn ontzettend trots op hen.

Ik weet niet wat de toekomst me nog gaat brengen, maar van één ding ben ik zeker, ik zal blijven schrijven zolang jullie mijn boeken blijven lezen! Lees daarom ook de volgende pagina’s!

 

afwisseling 1