Kroniek van een ongewone vriendschap Gewetenloos image2 image3 image1

De Makelaar

Tv-reeks VTM 1999-2000-2001


Ellen De Ridder (zie ‘Breekpunt’ en ‘Kwestie van Vertrouwen’) was ook de heldin van de TV-serie die in 1999 van start ging op VTM. Het verhaal loopt ongeveer gelijk met dat van de hiervoor vermelde romans, al zijn er verschillen.

De hoofdrollen werden vertolkt door Veerle Eyckermans, Herbert Bruynseels, Hugo Van Den Berghe en vele anderen.

De serie liep twee seizoenen, elke aflevering duurde 50 minuten. Ik ontwierp niet alleen het verhaal maar schreef er ook alle scripts voor.


Enkele perscommentaren over deze tv-reeks

Een intelligent verhaal waarin heel wat gebeurt waar je naar uitkijkt en waar denkwerk aan te pas komt. Het is boeiend en geen voorgekauwde kost. (Teek)


In die zin zitten de hoofdpersonnages van "De Makelaar" gebeiteld: ze roepen vragen op. Wat drijft Ellen naar een carrière? Loopt haar man achter zijn pik aan, of is er meer? Het zijn vragen die beantwoord worden, maar tevens nieuwe vragen oproepen. (Planet Internet, interview Hugo Van den Berghe.)


De hoofdrol (van de reeks) zal vertolkt worden door een vrouw. Dat is bij mijn weten nog nooit eerder gebeurd. (Tine Van den Brande in interview van Marc Coenegracht.)


Er wordt een zeer realistisch beeld geschetst, omdat de schrijfster zeer bekend is met de makelaardij. Een leuk detail is dat ze ooit mijn eerste appartement aan mij verkocht. Puur toeval, maar wel bizar! (Ben Van Ostade, in interview met TVgids)


caerifmt1

Veerle Eyckermans, Herbert Bruynseels en Stoffel Bollu als Ellen De Ridder, Marc Suetens en Tom Suetens 

 caf28zbp1

 Rosemie Berghmans en Guido Maeremans als Louise en Robert De Ridder

cariqprb1

 Chadia Chambie en Wim Van de Velde als Grietje en Ben Verswijfelt