Kroniek van een ongewone vriendschap Gewetenloos image2 image3 image1

Boekenbeurs 2006

Op de boekenbeurs in Antwerpen in 2006, had ik het genoegen Koning Albert II van België aan mijn stand te mogen begroeten.

albert 1 

Op 11 november 2006 bezocht Koning Albert de Boekenbeurs in Antwerpen. Ik zat als signerend auteur op een stand die hij bezocht en waar hij officieel ontvangen werd door de verantwoordelijken van de uitgeverij. Groot was evenwel mijn verbazing toen Koning Albert, na het officiële en geplande gedeelte, in plaats van naar de volgende stand te gaan, ook mij even een bezoekje bracht!

 

 

 

 

albert 3

Ik had de eer hem te mogen vertellen over mijn werk, en vooral over mijn misdaadroman “Wat gebeurde er met Lien G.?” die dat jaar was verschenen. Ik vertelde hem dat ik deze roman schreef nadat ik persartikels gelezen had over geïnterneerden die in België niet altijd op de juiste manier worden opgevangen, en Koning Albert toonde meteen  dat hij van deze problematiek perfect op de hoogte was. Onze Vorst vond het interessant dat ik dit gevoelige onderwerp had kunnen verwerken in een roman. Een roman die hij ook meenam, na mij nog veel succes te hebben toegewenst als auteur!